Apartmani Krušvina

Lun - Tovarnele
ID: 3049

Apartmani Krušvina

Apartmani Krušvina smješteni su u malom mjestu daleko od gužve i gradske vreve te su idealno mjesto za opuštanje i odmor. Okruženi su smokvama i maslinama s vlastitim parkiralištem. Moderno su opremljeni s izlazom na terasu i prekrasnim pogledom na more i otoke. Čisto more, šetnice kroz m...

Detaljan opis
Odaberite odgovarajući apartman ili sobu i pošaljite direktan upit vlasniku smještaja. Bez provizije

Apartman App 2+2

Apartmani Krušvina

Lun - Tovarnele - Privatni smještaj
Cijene od: 50 Na noć

Detaljnije

Apartman App 2+1

Apartmani Krušvina

Lun - Tovarnele - Privatni smještaj
Cijene od: 40 Na noć

DetaljnijeInspiracija za vaš odmor
Zašto Lun - Tovarnele?
Na najsjevernijem rtu otoka Paga, na 20-tak km udaljenosti od Novalje, uronjen u zdravu tišinu koju razbija samo pjesma cvrčaka i šum valova, smjestio se Lun.
Samo mjesto nije uz more, do mora i male lučice spušta se u 1km udaljeno mjesto Tovarnele. Uz Tovarnele protežu se prelijepe plaže i šetnica s pogledom na obližnji otočić Dolfin, te otoke Cres i Lošinj. Na otočiću Dolfin nalazi se svjetionik, a ime je dobio po dobrim dupinima koji su česti gosti ovog dijela paškog akvatorija.
Ono po čemu je Lun jedinstven na otoku Pagu, ali i u svijetu, su lunjski maslinici.
Među oko 80000 stabala maslina koliko ih ima na području Luna posebno se ističe oko 1500 stabala divlje masline (lat. Olea Oleaster) visokih 5-8 m i promjera 20-80 cm. Starost nekih maslina stručnjaci su procijenili na oko 1500 godina! Ovo područje divlje masline površine 24 hektara, jedino je takve vrste na Jadranu i jedno od tri lokaliteta takve vrste u svijetu te stoga ima veliku botaničku vrijednost. Zbog svojih je karakteristika 1963. godine zaštićeno i proglašeno botaničkim rezervatom. Rezervatom se može prošetati šetnicom dugom oko 2 km i uživati u jedinstvenom prizoru prastarih stabala gotovo iz biblijskih vremena čije se korijenje isprepliće s paškim kamenom.
Svakako vrijedi obići i tzv. novaljske stanove - stare pastirske nastambe, u kojima još živi nekoliko obitelji koje se bave proizvodnjom čuvenog paškog sira.